Čokoládové řezy s ořechovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové řezy s ořechovým krémem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55216 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Dort | |
---|---|
120 g | Čokoláda mléčná |
150 g | Cukr moučkový |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
90 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
60 g | Cukr moučkový |
250 ml | Mléko polotučné |
55 g | Ořechy lískové |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 298,1mg |
Draslík | 404,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Sůl, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko polotučné, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové řezy s ořechovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme měkké máslo, přidáme vejce, cukr, promícháme. Přisypeme mouku, špetku soli, kypřící prášek, mleté ořechy a přidáme roztavenou čokoládu. Vypracujeme těsto, tím naplníme formu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. |
2 | Do rendlíku vložíme žloutky, přidáme cukr, promícháme. Přisypeme mleté ořechy, zalijeme mlékem, smetanou a za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne. Odstavíme, necháme vychladnout. |
3 | Upečenou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, ozdobíme ořechovým krémem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.