Jednoduchý recept

Okoun se zeleninou na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55223

Ingredience

30 ml Limetková šťáva
120 g Mrkev kořen
600 g Okoun - filety
40 g Olej olivový extra panenský
150 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
150 g Pórek
8 g Sůl
150 ml Víno bílé
50 g Zakysaná smetana
30 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 040kJ
4% Sacharidy 14 g
99% Tuky 74 g
40% Sodík 797 mg
54% Bílkoviny 30 g

Okoun se zeleninou na smetaně postup přípravy receptu:

1

Filety z okouna osolíme, opepříme, položíme do mísy. Papriky nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme nahrubo, zelenou část pórku posekáme, zázvor strouháme na jemno. Zeleninu vsypeme na filety, zakapeme limetkovou šťávou a necháme několik hodin uležet, nejlépe přes noc.

2

Filety vyjmeme, očistíme od zeleniny, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Zeleninu z mísy přendáme do rendlíku, přilijeme trochu vody, uvaříme do měkka, scedíme. Bílou část pórku rozkrájíme nadrobno, smícháme se smetanou a bílým vínem.

3

Filety upravíme na talíře, doplníme vařenou zeleninou a přelijeme smetanovou zálivkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept