Mušle s pórkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s pórkovou pěnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55225 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
40 g | Lanýž |
400 g | Mušle svatojakubské |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
50 g | Šalotka |
60 g | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 439,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Mušle svatojakubské, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s pórkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a spolu s pórkem pokrájíme nadrobno, lanýže očistíme a nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a dáme zatím stranou. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s pórkem, orestujeme, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a smažíme přibližně 3 minuty. Přidáme lanýže, zalijeme smetanou a povaříme do husta. |
2 | Mušle s pórkovou pěnou upravíme na talířky a podáváme teplé. |