Jednoduchý recept

Mušle s pórkovou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55225
Kategorie: Maso

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
40 g Lanýž
400 g Mušle svatojakubské
40 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
50 g Šalotka
60 g Smetana 33% (šlehačka)
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 184kJ
6% Sacharidy 20 g
25% Tuky 19 g
56% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Mušle s pórkovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme a spolu s pórkem pokrájíme nadrobno, lanýže očistíme a nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a dáme zatím stranou. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s pórkem, orestujeme, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a smažíme přibližně 3 minuty. Přidáme lanýže, zalijeme smetanou a povaříme do husta.

2

Mušle s pórkovou pěnou upravíme na talířky a podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept