Jablka vařená ve slivovici
25 min.
Ingredience
- 200gramůJablka
 - 60mililitrůSlivovice
 - 40gramůCukr krupice
 - 80mililitrůPomerančová šťáva
 - 100gramůŠlehačka ve spreji
 - 40plátkůMandle plátky
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
990 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Nasypeme do rendlíku, zalijeme slivovicí, pomerančovou šťávou, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Vaříme zvolna asi 10 minut, až začne šťáva trochu houstnout.
 - 2Jablka se šťávou rozdělíme do skleniček, ozdobíme šlehačkou, posypeme plátky mandlí a vychladlé podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.