Jednoduchý recept

Jablka vařená ve slivovici

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55232

Ingredience

40 g Cukr krupice
200 g Jablka
40 plátek Mandle plátky
80 ml Pomerančová šťáva
60 ml Slivovice
100 g Šlehačka ve spreji

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 958kJ
6% Sacharidy 23 g
15% Tuky 11 g
0% Sodík 1 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jablka vařená ve slivovici postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Nasypeme do rendlíku, zalijeme slivovicí, pomerančovou šťávou, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Vaříme zvolna asi 10 minut, až začne šťáva trochu houstnout.

2

Jablka se šťávou rozdělíme do skleniček, ozdobíme šlehačkou, posypeme plátky mandlí a vychladlé podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept