Žampionová polévka s liškami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
953 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony a lišky očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli, šalotku a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno, sušené houby rozdrtíme na prášek. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, šalotku a osmahneme. Přidáme houby, houbový prášek, orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme čtvrt hodiny. Přidáme tavený sýr, zmírníme oheň a velmi zvolna vaříme, až se sýr úplně roztaví.
  • 2
    Nakonec polévku rozmixujeme do hladka, porce posypeme posekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.