Jednoduchý recept

Žampionová polévka s liškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55233

Ingredience

80 g Cibule červená
30 g Houby sušené
100 g Lišky čerstvé
40 g Máslo čerstvé
40 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
70 g Sýr smetanový tavený 45%
8 g Sůl
800 ml Vývar slepičí
2 stroužek Česnek
40 g Šalotka
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 797kJ
3% Sacharidy 13 g
16% Tuky 12 g
72% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 9 g

Žampionová polévka s liškami postup přípravy receptu:

1

Žampiony a lišky očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli, šalotku a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno, sušené houby rozdrtíme na prášek. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, šalotku a osmahneme. Přidáme houby, houbový prášek, orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme čtvrt hodiny. Přidáme tavený sýr, zmírníme oheň a velmi zvolna vaříme, až se sýr úplně roztaví.

2

Nakonec polévku rozmixujeme do hladka, porce posypeme posekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept