Jednoduchý recept

Skořicový koláč se závorem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55240

Ingredience

25 g Cukr skořicový
160 g Cukr třtinový
400 g Kompot jablečný
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
220 g Máslo čerstvé
15 g Skořice mletá
1 špetka Sůl
5 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 906kJ
16% Sacharidy 59 g
31% Tuky 24 g
2% Sodík 37 mg
8% Bílkoviny 4 g

Skořicový koláč se závorem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku s cukrem, přisypeme mletou skořici, namletý zázvor, přidáme měkké máslo, špetku soli a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát, ze kterého vykrojíme kolo. Z odřezků vytvoříme po obvodu okraj, těsto položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 25 minut. Mezitím scedíme jablkový kompot, jablka trochu pokrájíme a necháme okapat.

2

Upečený koláč necháme vychladnout, rozložíme na něj okapaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept