Kostky z javorového krému

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500mililitrůSirup javorový
    • 200gramůCukr třtinový
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
90 g
Cukr
82 g
Vápník
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku nasypeme cukr, špetku soli, přilijeme javorový sirup, smetanu, rozmícháme, přivedeme k varu a zprudka vaříme. Rendlík odstavíme, necháme vychladnout, již nemícháme. Směs nalijeme do kovové misky a vložíme do ledničky ztuhnout.
  • 2
    Ztuhlý krém rozkrájíme na kostičky, upravíme na dezertní talířky a podáváme. Dobře vychlazené kostičky téměř nelepí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.