Jablkový tvaroh s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový tvaroh s mátou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55261 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
8 g | Cukr moučkový |
400 g | Jablka |
20 g | Máta |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
600 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 261,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 377,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Máta, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový tvaroh s mátou postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu nastrouháme nahrubo. Měkký tvaroh osladíme, přidáme trochu smetany a vyšleháme. Lístky máty posekáme na jemno, spolu s jablky promícháme s tvarohovou pěnou. |
2 | Jablkový tvaroh upravíme do pohárů, doplníme dezertní lžičkou a před podáváním vychladíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.
Velice příjemný, nejen letní dezert. Velice osvěžující pro ty, co zbožňují mátu.