Vepřová pečeně s jablky a perníkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s jablky a perníkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55263 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
20 g | Hořčice |
150 g | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Perník |
350 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
600 g | Vepřová krkovička |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 179,0mg |
Draslík | 98,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 21,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Perník, Smetana 12% (konzumní), Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s jablky a perníkem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou krkovici osolíme, opepříme, potřeme polovinou oleje, vložíme do pekáčku, podlijeme sklenicí vody a pečeme v troubě 45 minut. Mezitím pokrájíme cibuli nadrobno, perník nastrouháme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na plátky. Na zbytku oleje osmahneme v pánvi cibuli do zlatova, přidáme jablka, orestujeme, přisypeme perník, přidáme hořčici, smetanu, sůl, pepř podle chuti, promícháme, zjemníme kouskem másla a dusíme 15 minut. |
2 | Jablkovou směsí obložíme maso v pekáčku a dopečeme. Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme jablkovou směsí a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.