Jednoduchý recept

Vepřová pečeně s jablky a perníkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55263

Ingredience

150 g Cibule
20 g Hořčice
150 g Jablka
30 g Máslo čerstvé
60 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
80 g Perník
350 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
600 g Vepřová krkovička
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 200kJ
8% Sacharidy 29 g
83% Tuky 62 g
49% Sodík 973 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřová pečeně s jablky a perníkem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou krkovici osolíme, opepříme, potřeme polovinou oleje, vložíme do pekáčku, podlijeme sklenicí vody a pečeme v troubě 45 minut. Mezitím pokrájíme cibuli nadrobno, perník nastrouháme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na plátky. Na zbytku oleje osmahneme v pánvi cibuli do zlatova, přidáme jablka, orestujeme, přisypeme perník, přidáme hořčici, smetanu, sůl, pepř podle chuti, promícháme, zjemníme kouskem másla a dusíme 15 minut.

2

Jablkovou směsí obložíme maso v pekáčku a dopečeme. Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme jablkovou směsí a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept