Jednoduchý recept

Hrušky na víně s černým rybízem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55264

Ingredience

8 g Badyán
25 ml Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
600 g Hrušky
100 g Kompot rybízový
50 ml Likér Maraschino (Maraska)
600 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
19% Sacharidy 67 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Hrušky na víně s černým rybízem postup přípravy receptu:

1

Hrušky rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince, oloupeme. Do hrnce vlijeme červené víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, badyán a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme půlky hrušek a povaříme 20 minut. Hrušky vyjmeme, tekutinu vyvaříme o polovinu, zakápneme likérem, přidáme černý rybíz z kompotu, prohřejeme.

2

Hrušky upravíme do kompotových misek a zalijeme sirupem z hrnce. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept