Hrušky na víně s černým rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky na víně s černým rybízem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55264 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
8 g | Badyán |
25 ml | Citronová šťáva |
150 g | Cukr moučkový |
600 g | Hrušky |
100 g | Kompot rybízový |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
600 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 380,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hrušky, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kompot rybízový, Likér Maraschino (Maraska) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrušky na víně s černým rybízem postup přípravy receptu:
1 | Hrušky rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince, oloupeme. Do hrnce vlijeme červené víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, badyán a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme půlky hrušek a povaříme 20 minut. Hrušky vyjmeme, tekutinu vyvaříme o polovinu, zakápneme likérem, přidáme černý rybíz z kompotu, prohřejeme. |
2 | Hrušky upravíme do kompotových misek a zalijeme sirupem z hrnce. Podáváme teplé. |