Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55271

Ingredience

Poleva
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
170 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 kávová lžička Škrob kukuřičný bezlepkový
Těsto
180 g Cukr moučkový
30 g Kakao
1 ks Kypřící prášek bezlepkový
50 g Med včelí
360 g Mouka bezlepková
50 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
Na potření
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 508kJ
32% Sacharidy 117 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 64 mg
15% Bílkoviny 9 g

Bezlepkové medovníčky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme 360 g bezlepkové mouky s bezlepkovým kypřícím práškem a bezlepkovým perníkovým kořením. Přidáme 50 g změklého másla, 180 g moučkového cukru, 3 celá vejce, 50 g medu a 30 g kvalitního kakaa.

2

Směs v míse promícháme a trochu vypracujeme. Vyklopíme na vál a těsto dobře uhněteme. Musí být vláčné a hladké. Vyválíme z něj placku silnou asi 3-4 mm. Formičkami vykrajujeme různé malé tvary (srdíčka, hvězdičky, květy..). Medovníčky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 15-20 minut dozlatova.

3

Upečené medovníčky hned potíráme rozšlehaným bílkem. Když vychladnou, ozdobíme je bílkovo-citrónovou polevou: v misce rozmícháme 1 bílek, 170 g moučkového cukru 0.5 lžíce citronové šťávy a 1 lžičku bezlepkového škrobu. Vše dobře vymícháme, dáme do sáčku na zdobení a medovníčky ozdobíme podle vlastní fantazie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept