Recept

Bezlepkové sýrové karbanátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55283

Ingredience

400 g Sýr Eidam cihla 30%
200 g Sýr Čedar - tavený
Trojobal
50 g Lupínky kukuřičné
50 g Mouka bezlepková Jizerka
1 dl Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí
Smetanový dip
2 polévková lžíce Kečup bezlepkový
2 dl Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 792kJ
8% Sacharidy 27 g
56% Tuky 42 g
7% Sodík 149 mg
80% Bílkoviny 45 g

Bezlepkové sýrové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nastrouháme tvrdý sýr, přidáme k němu tavený sýr a uhněteme těstíčko, ze kterého tvarujeme menší placičky nebo kuličky. Kukuřičné lupínky nasypeme do mikrotenového sáčku a na válu je válečkem rozmačkáme na hrubou strouhanku. Připravíme si trojobal: bezlepkovou mouku + rozšlehaná vajíčka + strouhanku z lupínků. Poté ještě nachystáme smetanový dip: v misce rozmícháme zakysanou smetanu "light" se dvěma lžícemi bezlepkového kečupu.

2

Připravené sýrové placičky obalíme v trojobalu, v pánvi na rozpáleném oleji je smažíme z každé strany do zlatova. Sýrové karbanátky podáváme teplé i studené se smetanovým dipem.

Poznámka

K teplým karbanátkům podáváme jako přílohu vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept