Rajčata plněná vejci s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná vejci s pažitkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55285 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 259,2mg |
Draslík | 466,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčata plněná vejci s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Vybereme větší rajčata a seřízneme vršky. Vydlabeme semínka s částí dužiny, rajčata obrátíme, aby vytekla přebytečná tekutina. V pánvi rozehřejeme máslo, na máslo rozklepneme čtyři vejce, osolíme, opepříme a vařečkou rychle promícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, pánev odstavíme z ohně. Posypeme posekanou pažitkou, strouhaným sýrem, promícháme, touto směsí rajčata naplníme. |
2 | Rajčata upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.