Recept

Bezlepkové meruňkové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 55287

Ingredience

500 g Meruňky
Těsto
130 g Krupice bezlepková
150 g Mouka bezlepková
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
Na vál
3 polévková lžíce Mouka bezlepková
Na vaření
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Na ozdobení
4 polévková lžíce Cukr moučkový
80 g Máslo čerstvé
250 g Tvaroh tvrdý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 030kJ
26% Sacharidy 93 g
27% Tuky 20 g
17% Sodík 342 mg
72% Bílkoviny 41 g

Bezlepkové meruňkové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené zralé meruňky vypeckujeme. Do mísy vložíme měkký tvaroh, vejce, bezlepkovou krupici, bezlepkovou mouku a sůl. Ze všech ingrediencí dobře vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Dáme ho na pomoučený vál (poprášíme 2 - 3 lžícemi bezlepkové mouky), znovu těsto uhněteme. Utvoříme dlouhý váleček přibližně o průměru 5 cm. Nakrájíme dílky, dlouhé asi 2 cm, do každého zabalíme polovinu meruňky. Knedlíky dobře uzavřeme, aby z nich nevytekla šťáva.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody s 1 lžičkou soli, knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody. Podle velikosti je vaříme 8 - 10 minut. Hotové knedlíky vyjmeme sítem, necháme okapat, dáváme na talíře. Posypeme tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem, hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo meruňek můžeme použít jiné čerstvé ovoce - podle chuti, podle ročního období.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept