Recept

Kakaovo-kávový višňový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55289

Ingredience

Na přípravu kávy
30 g Káva turecká
1 dl Voda pitná
Na drobenku
40 g Cukr krupice
60 g Cukr vanilka
40 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na těsto
40 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
20 g Kakao
13 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
70 g Máslo čerstvé
40 g Strouhanka
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
3 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
5 dl Mléko polotučné
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
30 ml Rum
300 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 399kJ
12% Sacharidy 44 g
17% Tuky 12 g
4% Sodík 71 mg
20% Bílkoviny 11 g

Kakaovo-kávový višňový koláč postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme kávu. Ve sklenici zalijeme vroucí vodou kávu, necháme vychladnout, potom scedíme. Zatím necháme stranou.

2

Příprava drobenky: do vhodné nádoby vsypeme cukr, vanilkový cukr, přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, vanilkový lusk rozřízneme po délce na půlku, vyškrábeme vanilku, přidáme k ostatním surovinám. Přisypeme mouku, žloutek, vše dobře rukou zpracujeme na drolivou hmotu - drobenku.

3

Do studeného mléka v kastrůlku přisypeme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek. Za stálého míchání uvaříme hustý pudink, necháme mírně vychladnout, vmícháme tvaroh, nakonec přidáme rum, vše dobře promícháme na hustý krém.

4

Změklé máslo (30 g) vložíme do misky, přisypeme cukr a utřeme do pěny. Za stálého šlehání vešleháme žloutky. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do směsi, nakonec postupně přisypáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme kakao a scezenou vychladlou kávu. Vše zlehka promícháme. Kulatou pečicí formu vymažeme zbylým máslem, posypeme strouhankou, vlijeme připravené těsto. Vložíme do trouby, pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 15 - 20 minut. Předpečené těsto vytáhneme z trouby, narovnáme na něj připravený krém. Do krému naskládáme višně, povrch hustě posypeme drobenkou. Opět vložíme do trouby, při 180°C koláč dopékáme dalších 20 minut.

5

Upečený koláč vytáhneme z trouby, ve formě necháme vychladnout a vyklopíme z formy. Poté krájíme na úhledné trojúhelníky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept