Jednoduchý recept

Hovězí mleté maso zapečené s bramborovou kaší

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55295

Ingredience

750 g Brambory vařené
150 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
150 ml Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
80 g Sýr Ementál (Primátor)
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 406kJ
13% Sacharidy 48 g
34% Tuky 26 g
75% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Hovězí mleté maso zapečené s bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory nakrájíme na kostky, přilijeme mléko, přidáme kousek másla, sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme v pánvi na oleji, přidáme rajčatový protlak, mleté maso, osolíme, opepříme a 20 minut podusíme. Do pekáčku vložíme polovinu bramborové kaše, přidáme směs s mletým masem, zakryjeme druhou polovinou bramborové kaše, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.

2

Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a ještě horký podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept