Zapékané smetanové brambory s rybím filé pro celiaky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané omyté brambory nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Oloupaný česnek prolisujeme, přidáme k bramborům, ochutíme solí, provensálským kořením a promícháme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme plátky brambor a zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme pořádně rozkvedlali vejce se lžičkou bezlepkové hořčice. Pekáček s bramborami dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 30 - 40 minut do zlatova.
  • 2
    Mezitím omyjeme a osušíme rybí filé, osolíme ho. V misce smícháme bezlepkovou mouku, sladkou papriku, provensálské koření a dochucovací bezlepkové koření. Plátky filé obalíme v připravené mouce a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji s máslem do zlatova. Smažíme přibližně 2 - 4 minuty z každé strany.
  • 3
    Upečené smetanové brambory dáme na talíře s porcemi rybího filé a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.