Recept

Zapékané smetanové brambory s rybím filé pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55325

Ingredience

Zapékané brambory
400 g Brambory
1 kávová lžička Hořčice bezlepková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,6 dl Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
Smažené filé
200 g Filé rybí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 špetka Sůl
Na obalení
2 špetka Grilovací koření bezlepkové
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
2 špetka Paprika mletá sladká
2 špetka Provensálské koření

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 234kJ
8% Sacharidy 30 g
42% Tuky 32 g
49% Sodík 979 mg
99% Bílkoviny 56 g

Zapékané smetanové brambory s rybím filé pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Oloupané omyté brambory nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Oloupaný česnek prolisujeme, přidáme k bramborům, ochutíme solí, provensálským kořením a promícháme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme plátky brambor a zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme pořádně rozkvedlali vejce se lžičkou bezlepkové hořčice. Pekáček s bramborami dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 30 - 40 minut do zlatova.

2

Mezitím omyjeme a osušíme rybí filé, osolíme ho. V misce smícháme bezlepkovou mouku, sladkou papriku, provensálské koření a dochucovací bezlepkové koření. Plátky filé obalíme v připravené mouce a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji s máslem do zlatova. Smažíme přibližně 2 - 4 minuty z každé strany.

3

Upečené smetanové brambory dáme na talíře s porcemi rybího filé a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept