Zapékané smetanové brambory s rybím filé pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané smetanové brambory s rybím filé pro celiaky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55325 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Zapékané brambory | |
---|---|
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice bezlepková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,6 dl | Zakysaná smetana |
Smažené filé | |
200 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 špetka | Sůl |
Na obalení | |
2 špetka | Grilovací koření bezlepkové |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Provensálské koření |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 287,3mg |
Draslík | 970,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Olej slunečnicový, Sůl, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice bezlepková , Máslo čerstvé, Provensálské koření, Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření bezlepkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékané smetanové brambory s rybím filé pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané omyté brambory nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Oloupaný česnek prolisujeme, přidáme k bramborům, ochutíme solí, provensálským kořením a promícháme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme plátky brambor a zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme pořádně rozkvedlali vejce se lžičkou bezlepkové hořčice. Pekáček s bramborami dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 30 - 40 minut do zlatova. |
2 | Mezitím omyjeme a osušíme rybí filé, osolíme ho. V misce smícháme bezlepkovou mouku, sladkou papriku, provensálské koření a dochucovací bezlepkové koření. Plátky filé obalíme v připravené mouce a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji s máslem do zlatova. Smažíme přibližně 2 - 4 minuty z každé strany. |
3 | Upečené smetanové brambory dáme na talíře s porcemi rybího filé a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.