Ořechový hřbet

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
38 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozklepneme 3 vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy vložíme žloutky, přidáme 1 celé vejce, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, mleté ořechy a zpracujeme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
  • 2
    Upečený hřbet necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, posypeme kakaem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.