Jednoduchý recept

Ořechový hřbet

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 55327

Ingredience

100 g Cukr moučkový
40 g Kakao
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy lískové
50 g Ořechy vlašské
20 g Tuk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 292kJ
11% Sacharidy 40 g
51% Tuky 38 g
4% Sodík 89 mg
26% Bílkoviny 15 g

Ořechový hřbet postup přípravy receptu:

1

Rozklepneme 3 vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy vložíme žloutky, přidáme 1 celé vejce, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, mleté ořechy a zpracujeme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.

2

Upečený hřbet necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, posypeme kakaem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept