Jednoduchý recept

Z rybího filé sekaná

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55328

Ingredience

800 g Filé rybí
1 kávová lžička Kari koření
100 g Kečup
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Olej olivový
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
70 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 468kJ
2% Sacharidy 9 g
21% Tuky 16 g
10% Sodík 198 mg
151% Bílkoviny 85 g

Z rybího filé sekaná postup přípravy receptu:

1

Rybí filé důkladně opereme, vysušíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme na mlýnku na maso. Dáme do misky, osolíme, přisypeme pepř, kari koření, mouku a drobně nasekanou petrželovou nať. Ze směsi tvarujeme šišky, dlouhé 7-8 cm a silné 4-5 cm. Naskládáme je na pekáček vymazaný olejem. Podlijeme vodou smíchanou s kečupem, přidáme na kolečka nakrájenou zelenou papriku, na tenká kolečka nakrájený česnek a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme doměkka, přibližně 20-30 minut. Po dobu pečení šišky poléváme vlastní šťávou.

2

Upečené šišky nakrájíme, rozdělíme na jednotlivé talíře, polijeme šťávou z kečupu a s v hodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, vařené brambory. Šišky jsou vhodné také studené, jen s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept