Jednoduchý recept

Pomerančová sněhová šlehačka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55332
Kategorie: Pěny

Ingredience

150 g Cukr moučkový
40 ml Pomerančová šťáva
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 396kJ
11% Sacharidy 40 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 21 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pomerančová sněhová šlehačka postup přípravy receptu:

1

Do misky nalijeme smetanu a vyšleháme. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutek od bílku a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek rozmícháme s pomerančovou šťávou a cukrem. Nejdříve opatrně ke šlehačce přimícháme sníh a následně žloutek se šťávou a cukrem. Postupujeme opatrně, aby výsledná šlehačka byla nadýchaná.

2

Ochucenou šlehačku rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept