Pomerančová sněhová šlehačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová sněhová šlehačka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55332 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
40 ml | Pomerančová šťáva |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 116,3mg |
Draslík | 40,2mg |
Vláknina | 40,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová sněhová šlehačka postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme smetanu a vyšleháme. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutek od bílku a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek rozmícháme s pomerančovou šťávou a cukrem. Nejdříve opatrně ke šlehačce přimícháme sníh a následně žloutek se šťávou a cukrem. Postupujeme opatrně, aby výsledná šlehačka byla nadýchaná. |
2 | Ochucenou šlehačku rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici. |