Jednoduchý recept

Domácí bylinkový chléb

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 55350

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
1 ks Cibule
1 balení Droždí sušené
250 ml Mléko - podmáslí
500 g Mouka chlebová
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 726kJ
18% Sacharidy 64 g
14% Tuky 11 g
18% Sodík 353 mg
25% Bílkoviny 14 g

Domácí bylinkový chléb postup přípravy receptu:

1

Mouku nasypeme do mísy, promícháme se solí a sušeným droždím. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a necháme zesklovatět na malém množství oleje. Vejce rozšleháme s podmáslím, přidáme muškátový oříšek a pepř. Smícháme s moukou a na kousky pokrájeným máslem. Přisypeme nadrobno nasekané bylinky a důkladně propracujeme. Z těsta vytvarujeme bochánek, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout alespoň 30 minut.

2

Poté těsto znovu propracujeme, necháme kynout dalších 20 minut. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme chléb cca 40 - 50 minut.

Poznámka

Můžeme použíj jakékoli jiné bylinky dle chuti. Čas přípravy je uveden bez doby kynutí (50 minut).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept