Zelený salát z jablek a kiwi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený salát z jablek a kiwi
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55358 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 361,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený salát z jablek a kiwi postup přípravy receptu:
1 | Do citronové šťávy nasypeme cukr, promícháme a necháme rozpustit. Zelená tvrdá jablka rozkrojíme, vyřízneme jádřince a zbytek nakrájíme na silnější plátky, kiwi oloupeme, pokrájíme na tenké plátky, spolu s jablky nasypeme do salátové mísy, zalijeme cukrovou zálivkou a dáme do lednice vychladit. |
2 | Před podáváním přimícháme posekané lístky máty. |
Poznámka
Sevírujeme studené.