Jednoduchý recept

Krémový hruškový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krémový hruškový koláč 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5536

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr skořicový
2 polévková lžíce Hrozinky
6 ks Hrušky
500 g Linecké (křehké) těsto
180 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Ořechy lískové
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 549kJ
22% Sacharidy 78 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 31 mg
9% Bílkoviny 5 g

Krémový hruškový koláč postup přípravy receptu:

1

Těsto rozválíme na silnější plát a natlačíme do formy se zvýšeným okrajem.

2

Dáme na 15 minut korpus zapéct do vyhřáté trouby na 200 stupňů.

3

Oloupeme hrušky a vykrojíme jadřince.

4

Na plátky nakrájíme ovoce, které dáváme na předpečený korpus. Posypeme skořicovým cukrem a rozinkami.

5

Lité těsto připravíme z polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka. Litým těstem zalijeme hrušky.

6

Moučník posypeme lískovými oříšky a 45 minut pečeme při 180 stupních.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept