Jednoduchý recept

Grilovaná polenta s oblohou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 55364

Ingredience

1000 ml Mléko polotučné
20 ml Ocet jablečný
120 g Okurky nakládané
60 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
250 g Polenta
200 g Salát Lollo Biondo
80 g Sýr Ementál (Primátor)
8 g Sůl
160 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 340kJ
17% Sacharidy 60 g
35% Tuky 26 g
105% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 21 g

Grilovaná polenta s oblohou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Za stálého míchání metlou zašleháme do mléka polentu, provaříme a jakmile je dostatečně hustá, odstavíme. Polentu nalijeme na plech a vložíme do mírně vyhřáté trouby usušit. Poté ji krájíme na obdélníčky, na každý položíme plátek sýra, vložíme pod gril a krátce ogrilujeme.

2

Kyselé okurky pokrájíme na čtvrtky, listy salátu trochu natrháme, parmskou šunku rozkrájíme na tenké plátky.

3

Na talíře upravíme polentu se sýrem, obložíme okurkami, listy salátu, šunkou a zeleninu pokapeme olejem smíchaným s octem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept