Játrová pomazánka s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová pomazánka s rozinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55369 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
200 g | Cibule |
500 g | Játra kuřecí |
240 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rozinky tmavé |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 335,5mg |
Draslík | 258,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová pomazánka s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí játra pokrájíme. Do misky nalijeme horké portské víno, přisypeme rozinky, necháme máčet. |
2 | V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme játra, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme do měkka. Pánev odstavíme, necháme trochu vychladnout, přidáme zbytek másla a rozmixujeme do hladka. |
3 | Do játrového krému přimícháme okapané rozinky, vložíme do lednice v uzavřeném obalu a necháme vychladit několik hodin. |
Poznámka
Sevírujeme studené.