Hrušky s malinovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky s malinovou kaší
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55395 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
200 g | Cukr moučkový |
800 g | Hrušky |
250 g | Kompot malinový |
100 ml | Likér jahodový |
750 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 546,1mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hrušky, Kompot malinový, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér jahodový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky s malinovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Hrušky olupeme a ponecháme stopku. Do hrnce nalijeme červené víno, přisypeme cukr, vlijeme likér, přiložíme hrušky a vaříme zvolna 15 minut. Hrušky změknou a obarví se na růžovo. Poté je vyjmeme a necháme vychladnout. Malinový kompot scedíme, maliny zakápneme citronovou šťávou a rozmačkáme na kaši. |
2 | Hrušky upravíme na talířky, doplníme malinovou kaší a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.