Recept

Bezlepkové jáhlové knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 55405

Ingredience

80 g Jáhly - loupané proso
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Sýr Eidam cihla 30%
Na vaření kaše
2 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
Přísady na knedlíčky
16 g Mouka bezlepková
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na vaření knedlíčků
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 267kJ
10% Sacharidy 37 g
12% Tuky 9 g
66% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Bezlepkové jáhlové knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Jáhly dobře propereme v horké vodě. Vložíme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši. Do husté vychladlé kaše přimícháme bezlepkovou mouku, vejce, sůl a pepř podle chuti. Promícháme, necháme chvíli odpočinout. V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 1 - 2 lžičkou soli. Pomocí lžíce z jáhlového těsta vykrojíme určité množství a vytvoříme kulaté knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody. Podle velikosti je budeme vařit přibližně 4 - 6 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou. Na talíři je hned posypeme nastrouhaným sýrem a nadrobno pokrájenou omytou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept