Recept

Bezlepkový sladký jáhlový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55425

Ingredience

2 dl Ananasová šťáva
30 g Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Jáhlová kaše
80 g Jáhly - loupané proso
3 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
Na vymazání mísy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 346kJ
16% Sacharidy 57 g
46% Tuky 34 g
20% Sodík 399 mg
15% Bílkoviny 9 g

Bezlepkový sladký jáhlový nákyp postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme jáhlovou kaši. Jáhly dobře propereme v horké vodě. Dáme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši.

2

Mezitím v misce utřeme máslo se žloutkem a cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh.

3

Do husté vychladlé kaše přimícháme žloutkovou pěnu, poté zapracujeme sníh z bílku. Zapékací mísu vytřeme máslem, jáhlové těsto dáme do mísy a rozetřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut do zlatova. Jáhlový nákyp na talíři přelijeme ovocnou šťávou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept