Recept

Bezlepkový jahelník s banány a tvarohem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 55441

Ingredience

Jáhlová kaše
2 polévková lžíce Citronová kůra
50 g Cukr krystal
7,5 dl Mléko plnotučné
3 l Voda pitná
Tvarohová směs
2 ks Banány
2 ks Broskve
1 ks Cukr vanilka
50 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
500 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 282kJ
15% Sacharidy 53 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 74 mg
53% Bílkoviny 30 g

Bezlepkový jahelník s banány a tvarohem postup přípravy receptu:

1

Jáhly dáme do síta a třikrát je přelijeme vařící vodou (3 litry). Poté je vložíme do hrnce se silnějším dnem, přilijeme mléko, přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, za stálého míchání vaříme přibližně 20 minut. Uvaříme hustou kaši, kterou odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do mísy dáme tvaroh, přidáme k němu žloutky, vanilkový cukr, na kolečka pokrájené banány, na menší kousky posekané vlašské ořechy a směs dobře promícháme. Postupně zapracujeme jáhlovou kaši.

2

Omyté broskve vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Bílek z vajec vyšleháme na tuhý sníh. Do jahelníku nejdříve přimícháme broskve, poté zlehka zapracujeme sníh. Dortovou formu vytřeme máslem (20 g), dáme do ní jahelník, povrch zarovnáme a pokryjeme plátky másla (50 g). Pečeme v troubě při 160°C přibližně 35 - 45 minut do zlatova.

3

Vychladlý jahelník nakrájíme na porce a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené. Jahelník můžeme potřít citrónovou polevou a ozdobit čerstvým ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept