Tuňák uzený na koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák uzený na koření
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Badyán |
20 g | Cukr moučkový |
4 g | Pepř černý celý |
200 g | Tuňák obecný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 558,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pepř černý celý, Tuňák obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tuňák uzený na koření postup přípravy receptu:
1 | Filety z tuňáka (bez kůže) osolíme a opepříme. Větší hrnec vysteleme čtyřmi vrstvami alobalu, na něj nasypeme rozdrcený celý pepř, cukr a drcený badyán, na koření postavíme kovový pařáček na knedlíky, potáhneme papírem na pečení, na něj položíme porci tuňáka. Hrnec postavíme na oheň, jakmile se z hrnce začne kouřit, rychle zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň. Necháme péct 10 minut a odstavíme. |
2 | Maso z tuňáka by mělo být propečené a prouzené, vonět po pepři a badyánu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.