Jednoduchý recept

Tuňák uzený na koření

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55445

Ingredience

4 g Badyán
20 g Cukr moučkový
4 g Pepř černý celý
200 g Tuňák obecný
1 špetka Pepř černý mletý
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 592kJ
6% Sacharidy 23 g
13% Tuky 10 g
62% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Tuňák uzený na koření postup přípravy receptu:

1

Filety z tuňáka (bez kůže) osolíme a opepříme. Větší hrnec vysteleme čtyřmi vrstvami alobalu, na něj nasypeme rozdrcený celý pepř, cukr a drcený badyán, na koření postavíme kovový pařáček na knedlíky, potáhneme papírem na pečení, na něj položíme porci tuňáka. Hrnec postavíme na oheň, jakmile se z hrnce začne kouřit, rychle zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň. Necháme péct 10 minut a odstavíme.

2

Maso z tuňáka by mělo být propečené a prouzené, vonět po pepři a badyánu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept