Růžové želé s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžové želé s jablky
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55454 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 g | Agar |
100 ml | Džus višňový |
150 g | Jablka |
100 ml | Mléko zahuštěné slazené |
200 ml | Voda pitná |
20 ml | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 48,3mg |
Draslík | 31,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Voda pitná, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Agar, Džus višňový, Mléko zahuštěné slazené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Růžové želé s jablky postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme višňový džus, přilijeme vodu, přidáme agar a přivedeme k varu. Mezitím nakrájíme neoloupané jablko na hranolky a zakapeme citronovou šťávou. Jakmile se začne tekutina vařit, promícháme a odstavíme. Rozlijeme do čtyř pohárků přibližně do třetiny výšky, polijeme studeným kondenzovaným mlékem, čímž povrch želé trochu ztuhne. Zapícháme do něj jablečné hranolky a dolijeme želatinu. Dáme do lednice ztuhnout. |
Poznámka
Servírujeme studené.