Jednoduchý recept

Růžové želé s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55454

Ingredience

1 g Agar
100 ml Džus višňový
150 g Jablka
100 ml Mléko zahuštěné slazené
200 ml Voda pitná
20 ml Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 328kJ
4% Sacharidy 15 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g

Růžové želé s jablky postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme višňový džus, přilijeme vodu, přidáme agar a přivedeme k varu. Mezitím nakrájíme neoloupané jablko na hranolky a zakapeme citronovou šťávou. Jakmile se začne tekutina vařit, promícháme a odstavíme. Rozlijeme do čtyř pohárků přibližně do třetiny výšky, polijeme studeným kondenzovaným mlékem, čímž povrch želé trochu ztuhne. Zapícháme do něj jablečné hranolky a dolijeme želatinu. Dáme do lednice ztuhnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept