Jednoduchý recept

Karambola v pomerančové pěně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55465

Ingredience

100 g Karambola
50 g Máslo čerstvé
15 g Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
25 g Pomerančová kůra
30 ml Pomerančová šťáva
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
4 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 358kJ
3% Sacharidy 10 g
41% Tuky 31 g
39% Sodík 784 mg
7% Bílkoviny 4 g

Karambola v pomerančové pěně postup přípravy receptu:

1

Do kovoá misky vložíme žloutek, přilijeme smetanu, přidáme kousek másla, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vložíme do horké vodní lázně a metlou šleháme, dokud nezačne směs houstnout. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, karambolu nakrájíme na plátky, čímž vzniknou hvězdičky a osmažíme v pánvi dokřupava. Na talířky naneseme pomerančovou pěnu, doprostřd položíme hvězdičky karamboly a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept