Karambola v pomerančové pěně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karambola v pomerančové pěně
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55465 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Karambola |
50 g | Máslo čerstvé |
15 g | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
25 g | Pomerančová kůra |
30 ml | Pomerančová šťáva |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
4 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 227,6mg |
Draslík | 141,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 329,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 75,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Karambola, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karambola v pomerančové pěně postup přípravy receptu:
1 | Do kovové misky vložíme žloutek, přilijeme smetanu, přidáme kousek másla, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vložíme do horké vodní lázně a metlou šleháme, dokud nezačne směs houstnout. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, karambolu nakrájíme na plátky, čímž vzniknou hvězdičky a osmažíme v pánvi dokřupava. Na talířky naneseme pomerančovou pěnu, doprostřd položíme hvězdičky karamboly a podáváme. |
Vynikající