Tvarohový fešák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový fešák
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5548 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
112,5 g | Cukr krupice |
164 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
400 ml | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej stolní |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
500 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 53,6mg |
Draslík | 158,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový fešák postup přípravy receptu:
1 | Do většího vymazaného a vysypaného pekáče nalijeme kakaové těsto. |
2 | Které připravíme smícháním všech surovin v uvedeném pořadí - polohrubá mouka, cukr, olej, kakao, vejce, kypřící prášek a mléko. |
3 | Poté připravíme tvarohové těsto, rozředíme ho malým množstvím mléka, aby vznikl tekutý tvarohový krém. |
4 | Ten zvysoka nalijeme nepravidelně do světlého těsta. |
5 | Lijeme zvysoka, aby tvarohové těsto proteklo kakaovým a vytvořilo nepravidelné obrazce. |
6 | Koláč pečeme 45 minut při 180 stupních. |
U tohoto receptu bych potřebovala upřesnění, jaké množství mléka patří do těsta a jaké množství do tvarohové hmoty. Mléka jsem použila o něco více než uvádí recept, těsto i tvarohovou hmotu jsem tudíž připravila "od oka". Možná to tvarohové mohlo být ještě tekutější. Taky bych uvítala info, kde patří moučkový cukr a kde ten krupicový. Do tvarohu jsem ještě navíc přidala vanilkový cukr.