Jednoduchý recept

Tvarohový fešák

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Tvarohový fešák 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 5548
Kategorie: Koláče

Ingredience

112,5 g Cukr krupice
164 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
400 ml Mléko polotučné
340 g Mouka polohrubá
200 ml Olej stolní
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
500 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 805kJ
14% Sacharidy 52 g
26% Tuky 20 g
2% Sodík 47 mg
23% Bílkoviny 13 g
Tvarohový fešák
  • Tvarohový fešák
  • 1
  • Tvarohový fešák
  • 2
  • Vložit obrázek

Tvarohový fešák postup přípravy receptu:

1

Do většího vymazaného a vysypaného pekáče nalijeme kakaové těsto.

2

Které připravíme smícháním všech surovin v uvedeném pořadí - polohrubá mouka, cukr, olej, kakao, vejce, kypřící prášek a mléko.

3

Poté připravíme tvarohové těsto, rozředíme ho malým množstvím mléka, aby vznikl tekutý tvarohový krém.

4

Ten zvysoka nalijeme nepravidelně do světlého těsta.

5

Lijeme zvysoka, aby tvarohové těsto proteklo kakaovým a vytvořilo nepravidelné obrazce.

6

Koláč pečeme 45 minut při 180 stupních.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Tvarohový fešák
U tohoto receptu bych potřebovala upřesnění, jaké množství mléka patří do těsta a jaké množství do tvarohové hmoty. Mléka jsem použila o něco více než uvádí recept, těsto i tvarohovou hmotu jsem tudíž připravila "od oka". Možná to tvarohové mohlo být ještě tekutější. Taky bych uvítala info, kde patří moučkový cukr a kde ten krupicový. Do tvarohu jsem ještě navíc přidala vanilkový cukr.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept