Recept

Bezlepková máslová bábovka Jizerka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55482

Ingredience

150 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřící prášek bezlepkový
350 g Mouka bezlepková Jizerka
200 g Máslo čerstvé
6 ks Vejce slepičí
Na vytření a posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 111kJ
24% Sacharidy 87 g
54% Tuky 40 g
6% Sodík 113 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bezlepková máslová bábovka Jizerka postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku zn. Jizerka s 1/2 sáčkem bezlepkového prášku do pečiva.

2

V druhé míse utřeme 6 žloutků s krystalovým cukrem, 2 sáčky vanilkového cukru a máslem do pěny. Poté postupně do utřeného másla zamícháme prosátou mouku. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh a opatrně zapracujeme do těsta.

3

Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 40 minut.

4

Po upečení opatrně bábovku překlopíme na mísu. Aby se bábovka z formy uvolnila, položíme na chvíli na formu mokrou studenou utěrku. Forma tak bábovku uvolní.

5

Bábovku necháme vychladnout, posypeme ji moučkovým cukrem, poté nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept