Piškotová roláda Jizerka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová roláda Jizerka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55485 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 g | Džem rybízový |
6 polévková lžíce | Mouka bezlepková Jizerka |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 294,4mg |
Draslík | 93,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Mouka bezlepková Jizerka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Piškotová roláda Jizerka postup přípravy receptu:
1 | Šest bílků vyšleháme na sníh, do kterého postupně za stálého šlehání přidáme 6 lžic cukru krupice. Takto nám sníh zůstane tuhý. Do sněhu postupně zašleháme i 6 žloutků a nakonec vmícháme 6 lžic bezlepkové mouky Jizerka. Nakonec přimícháme lžíci oleje. |
2 | Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme ho a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut dozlatova. Po upečení těsto i s pečicím papírem otočíme na vál, na který jsme si dali čistou utěrku. Papír opatrně odstraníme a těsto stočíme i s utěrkou do rolády. Necháme ho tak 2-3 minuty, poté ho rozložíme a necháme vychladnout. Natřeme ho pikantním džemem z černého rybízu a stočíme do rolády. Posypeme ji moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme. |