Recept

Piškotová roláda Jizerka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55485

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
200 g Džem rybízový
6 polévková lžíce Mouka bezlepková Jizerka
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 459kJ
16% Sacharidy 58 g
11% Tuky 9 g
5% Sodík 98 mg
17% Bílkoviny 9 g

Piškotová roláda Jizerka postup přípravy receptu:

1

Šest bílků vyšleháme na sníh, do kterého postupně za stálého šlehání přidáme 6 lžic cukru krupice. Takto nám sníh zůstane tuhý. Do sněhu postupně zašleháme i 6 žloutků a nakonec vmícháme 6 lžic bezlepkové mouky Jizerka. Nakonec přimícháme lžíci oleje.

2

Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme ho a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut dozlatova. Po upečení těsto i s pečicím papírem otočíme na vál, na který jsme si dali čistou utěrku. Papír opatrně odstraníme a těsto stočíme i s utěrkou do rolády. Necháme ho tak 2-3 minuty, poté ho rozložíme a necháme vychladnout. Natřeme ho pikantním džemem z černého rybízu a stočíme do rolády. Posypeme ji moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept