Piškotová roláda Jizerka

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Cukr
23 g
Vápník
37 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šest bílků vyšleháme na sníh, do kterého postupně za stálého šlehání přidáme 6 lžic cukru krupice. Takto nám sníh zůstane tuhý. Do sněhu postupně zašleháme i 6 žloutků a nakonec vmícháme 6 lžic bezlepkové mouky Jizerka. Nakonec přimícháme lžíci oleje.
  • 2
    Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme ho a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut dozlatova. Po upečení těsto i s pečicím papírem otočíme na vál, na který jsme si dali čistou utěrku. Papír opatrně odstraníme a těsto stočíme i s utěrkou do rolády. Necháme ho tak 2-3 minuty, poté ho rozložíme a necháme vychladnout. Natřeme ho pikantním džemem z černého rybízu a stočíme do rolády. Posypeme ji moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.