Tuňákové toasty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové toasty
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55497 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
120 g | Chléb toastový |
20 g | Olej olivový extra panenský |
20 ml | Omáčka sójová |
30 g | Petržel - nať |
400 g | Tuňák obecný |
25 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 415,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Tuňák obecný, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tuňákové toasty postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači, syrové maso z tuňáka nakrájíme na nudličky, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a orestujeme. Přendáme do misky, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme wasabi a důkladně promícháme. Do výpeku v pánvi vsypeme petrželku, krátce osmahneme a přimícháme k tuňákové směsi. |
2 | Krajíčky chleba potřeme v silnější vrstvě tuňákovou směsí, upravíme na talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.