Raci v nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci v nálevu
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Cukr krupice |
5 g | Jalovec |
40 g | Kopr čerstvý |
1 g | Pepř bílý |
100 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
1 kg | Rak říční |
40 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 285,0mg |
Draslík | 829,9mg |
Vláknina | 551,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Rak říční, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci v nálevu postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme pivo, přisypeme cukr, sůl, kopr, celý bílý pepř, celý jalovec, přivedeme k varu, provaříme a odstavíme. Nálev necháme louhovat do vychladnutí. |
2 | Před podáváním nálev ohřejeme, vložíme celé raky, povaříme zhruba 5 minut, odstavíme, přendáme do velké polévkové mísy i s nálevem, raky podáváme přímo v nálevu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.