Jednoduchý recept

Bramborové knedlíky jako příloha

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55522

Ingredience

500 g Brambory
70 g Krupice dětská
100 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 941kJ
13% Sacharidy 47 g
1% Tuky 1 g
6% Sodík 129 mg
13% Bílkoviny 7 g

Bramborové knedlíky jako příloha postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté brambory uvaříme v osolené vodě. Potom je scedíme, necháme dobře vychladnout. Prolisujeme nebo pomeleme na masovém strojku. Rozklepneme vejce, osolíme, přisypeme krupici a mouku. Rukama vypracujeme tuhé těsto, z kterého tvarujeme šišky dlouhé 12 cm a silné 5 cm.

2

Vaříme je v hrnci s vroucí vodou cca 10 minut, potom je ještě povaříme dalších 15 minut, nato vybereme knedlíky z vody, ihned je nití nakrájíme na plátky.

Poznámka

Podáváme jako teplou přílohu.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Bramborové knedlíky jako příloha
V surovinách chybí vajíčko, přitom v návodu je - dála jsem jedno. Brambory strouhám na struhadle. Když není krupička, přidávám o to více hrubé mouky. Pro krásně hladký vzhled knedlíků, knedlíky obalím v potravinářské folii a dám vařit do vroucí vody, po 20 minutách vyndám a sundám fólii. Takto jsou výborné. V receptu je trochu zmateční čas vaření - nejspíše bylo myšleno, aby se po 10 minutách stáhla teplota, myslím že to se ani nemusí. Jinak klasický dobrý recept na bramborové knedlíky.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept