Bramborové knedlíky jako příloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky jako příloha
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55522 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 516,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky jako příloha postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté brambory uvaříme v osolené vodě. Potom je scedíme, necháme dobře vychladnout. Prolisujeme nebo pomeleme na masovém strojku. Rozklepneme vejce, osolíme, přisypeme krupici a mouku. Rukama vypracujeme tuhé těsto, z kterého tvarujeme šišky dlouhé 12 cm a silné 5 cm. |
2 | Vaříme je v hrnci s vroucí vodou cca 10 minut, potom je ještě povaříme dalších 15 minut, nato vybereme knedlíky z vody, ihned je nití nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Podáváme jako teplou přílohu.
V surovinách chybí vajíčko, přitom v návodu je - dála jsem jedno. Brambory strouhám na struhadle. Když není krupička, přidávám o to více hrubé mouky. Pro krásně hladký vzhled knedlíků, knedlíky obalím v potravinářské folii a dám vařit do vroucí vody, po 20 minutách vyndám a sundám fólii. Takto jsou výborné. V receptu je trochu zmateční čas vaření - nejspíše bylo myšleno, aby se po 10 minutách stáhla teplota, myslím že to se ani nemusí. Jinak klasický dobrý recept na bramborové knedlíky.