Jednoduchý recept

Pečený králík na česneku s anglickou slaninou pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 55597

Ingredience

40 g Anglická slanina
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
240 g Králičí maso
20 g Máslo čerstvé
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 871kJ
2% Sacharidy 9 g
44% Tuky 33 g
21% Sodík 420 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pečený králík na česneku s anglickou slaninou pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Maso z králíka (např. stehna zadní) omyjeme, osušíme, ochutíme solí, drceným kmínem a dáme do pekáčku. Očistíme a omyjeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu do pekáčku. Maso pokryjeme plátky anglické slaniny a másla. Podlijeme 2 dl vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso otáčíme, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka přibližně 90 minut. Před koncem pečení (cca 5 minut) polijeme králíka smetanou.

Poznámka

K upečenému králičímu masu podáváme vařené brambory, dušenou rýži i bezlepkový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept