Recept

Hovězí závitky s kysaným zelím a bezlepkovou klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55601

Ingredience

20 g Anglická slanina
1 ks Cibule
200 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička Hořčice bezlepková
40 g Klobása bezlepková
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
40 g Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 959kJ
3% Sacharidy 10 g
44% Tuky 33 g
14% Sodík 288 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hovězí závitky s kysaným zelím a bezlepkovou klobásou postup přípravy receptu:

1

Dva hovězí plátky z roštěnky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso z každé strany osolíme, opepříme a plátky potřeme troškou bezlepkové hořčice. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.

2

Kysané zelí vymačkáme, pokrájíme na menší kousky. Klobásu rozkrojíme na 2 špalíčky.

3

Na plátky masa položíme plátky anglické slaniny, pokrájenou cibuli s česnekem, zelí a špalíčky bezlepkové klobásy. Maso stočíme do závitků a dobře uzavřeme párátky. Závitky obalíme v bezlepkové mouce. V kastrolku rozpálíme olej a závitky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme je 120 minut doměkka.

Poznámka

K závitkům podáváme dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept