Hovězí závitky s kysaným zelím a bezlepkovou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s kysaným zelím a bezlepkovou klobásou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55601 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice bezlepková |
200 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
40 g | Klobása bezlepková |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
40 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 116,8mg |
Draslík | 156,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice bezlepková , Hovězí roštěnka vys. peč., Klobása bezlepková, Mouka bezlepková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí závitky s kysaným zelím a bezlepkovou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Dva hovězí plátky z roštěnky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso z každé strany osolíme, opepříme a plátky potřeme troškou bezlepkové hořčice. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. |
2 | Kysané zelí vymačkáme, pokrájíme na menší kousky. Klobásu rozkrojíme na 2 špalíčky. |
3 | Na plátky masa položíme plátky anglické slaniny, pokrájenou cibuli s česnekem, zelí a špalíčky bezlepkové klobásy. Maso stočíme do závitků a dobře uzavřeme párátky. Závitky obalíme v bezlepkové mouce. V kastrolku rozpálíme olej a závitky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme je 120 minut doměkka. |
Poznámka
K závitkům podáváme dušenou rýži.