Recept

Grilovaná plněná krkovička s nivou pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55614

Ingredience

1 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika zelená
2 ks Rajčata
40 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Vepřová krkovička
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
10% Sacharidy 34 g
34% Tuky 26 g
25% Sodík 509 mg
41% Bílkoviny 23 g

Grilovaná plněná krkovička s nivou pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Dva plátky vepřové krkovičky omyjeme, osušíme a podélně ostrým nožem je rozkrojíme tak, že utvoříme kapsy. Sýr nivu nastrouháme nahrubo do misky. Očistíme a na tenká kolečka pokrájíme šalotku, kterou promícháme s nivou a touto směsí naplníme masové kapsy. Důkladně je uzavřeme párátky, potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme bezlepkovým grilovacím kořením a necháme v chladničce 20 minut odležet.

2

Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Plněné plátky položíme na alobal, posypeme zeleninou, pokapeme zakysanou smetanou a grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 15-20 minut. Během grilování maso otáčíme.

Poznámka

K plněné krkovičce podáváme vařené brambory nebo bezlepkový chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept