Pečené kuře plněné kysaným zelím s jablky pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře plněné kysaným zelím s jablky pro celiaky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Kmín celý |
1,5 kg | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
2 ks | Jablka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 304,8mg |
Draslík | 904,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kuře, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené kuře plněné kysaným zelím s jablky pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Dobře očištěné a omyté kuře osušíme, osolíme i zevnitř a posypeme kmínem. Omyjeme a oloupeme jablka a vykrojíme jádřince tak, aby jablka zůstala celá. Do břišní dutiny dáme kysané zelí s jablky. Kuře uzavřeme párátky a vložíme do pekáče. Kuře podlijeme vodou, pokryjeme ho plátky másla a slaniny. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 1-1.5 hodiny dozlatova. Během pečení kuře otáčíme a poléváme výpekem. |
2 | Upečené kuře rozporcujeme a servírujeme se zelím a jablky. |
Poznámka
K pečenému kuřeti se zelím se hodí bezlepkové bramborové knedlíky.