Jednoduchý recept

Sledi smažení v pikantní směsi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 55624

Ingredience

1 ks Citrony
1 kávová lžička Koriandr mletý
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř cayenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
600 g Sleď čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 833kJ
1% Sacharidy 5 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 61 mg
33% Bílkoviny 18 g

Sledi smažení v pikantní směsi postup přípravy receptu:

1

Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji najemno. Citron omyjeme a nakrájíme na klínky. Ryby očistíme, omyjeme a osušíme.

2

V míse smícháme mouku, pepř, sůl a koriandr, a poté ve směsi obalíme sledě.

3

V pánvi rozpálíme olej a obalené ryby v něm smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené necháme na papírovém ubrousku okapat. Do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou petrželku a krátce osmažíme.

4

Od oleje okapané ryby rozdělíme na servírovací talíře, posypeme petrželkou, přidáme klínky citronu a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít různé druhy ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept