Americké lívance pro alergiky bez mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Americké lívance pro alergiky bez mléka
Americké lívance pro alergiky bez mléka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55664 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko sójové |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
200 g | Maliny |
5 polévková lžíce | Sirup javorový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 106,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Maliny, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Americké lívance pro alergiky bez mléka postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr. |
2 | Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství sójového mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek sójového mléka. |
3 | Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní. |
4 | Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Kravské mléko při alergii na laktózu nahrazujeme mlékem ovesným, sójovým nebo rýžovým.