Americké lívance pro alergiky bez vajec

25 min.

Ingredience

  • Na náplň
  • Na těsto
    • 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1lžíceMouka bramborová
    • 2lžíceVoda pitná
    • 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
    • 0,25lžičkaXantanová guma
    • 210mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší misce smícháme bramborovou mouku s xanthanovou gumou a dvěma lžícemi vody. Vytvoříme hustou lepivou kašičku.
  • 2
    V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
  • 3
    Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme hustou lepivou kašičku, připravenou z bramborové mouky, xanthanové gumy, vody a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.
  • 4
    Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
  • 5
    Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.