Recept

Americké lívance pro alergiky bez vajec

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55666

Ingredience

Na těsto
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
210 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka bramborová
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
0,3 kávová lžička Xantanová guma
Na náplň
200 g Maliny
5 polévková lžíce Sirup javorový

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 449kJ
6% Sacharidy 22 g
1% Tuky 1 g
2% Sodík 33 mg
5% Bílkoviny 3 g

Americké lívance pro alergiky bez vajec postup přípravy receptu:

1

V menší misce smícháme bramborovou mouku s xanthanovou gumou a dvěma lžícemi vody. Vytvoříme hustou lepivou kašičku.

2

V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.

3

Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme hustou lepivou kašičku, připravenou z bramborové mouky, xanthanové gumy, vody a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.

4

Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.

5

Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vejce jako pojivo nahrazujeme kašičkou z bramborové mouky, xanthanové gumy a vody a přidáváme o trochu více mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept