Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55682

Ingredience

600 g Brambory vařené
1000 g Husa domácí
800 g Jablka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
150 g Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 999 kcal
Kilojoule 4 180kJ
11% Sacharidy 39 g
108% Tuky 81 g
51% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Husa po anglicku postup přípravy receptu:

1

Husu střední velikosti omyjeme, osušíme, zbavíme poslední části křídel a zevnitř i zvenku ji dobře osolíme. Z opraných malýchjablek odstraníme vypíchnutím jádřince a opepříme je. Jablky naplníme husu, otvor zašijeme, husu vložíme do trouby na pekáč s rozehřátým sádlem a 150 ml vody.

2

Husu nejprve přikrytou pozvolna dusíme, po hodině a půl ji necháme po obou stranách do měkka upéci. Během pečení mělce propichujeme tučné části, aby se sádlo lépe vypékalo.

3

Upečenou husu přeložíme do jiné nádoby, polovinu sádla slijeme. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, pak ji zalijeme 200 ml vody se lžičkou Solamylu, provaříme, podle chuti přisolíme.

4

Husu nasekáme na porce, rozdělíme na talíře a obložíme pečenými jablky.

5

Porce podáváme s vařenými bramborami a přelité šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept