Husa po anglicku

210 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
81 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husu střední velikosti omyjeme, osušíme, zbavíme poslední části křídel a zevnitř i zvenku ji dobře osolíme. Z opraných malých jablek odstraníme vypíchnutím jádřince a opepříme je. Jablky naplníme husu, otvor zašijeme, husu vložíme do trouby na pekáč s rozehřátým sádlem a 150 ml vody.
  • 2
    Husu nejprve přikrytou pozvolna dusíme, po hodině a půl ji necháme po obou stranách do měkka upéci. Během pečení mělce propichujeme tučné části, aby se sádlo lépe vypékalo.
  • 3
    Upečenou husu přeložíme do jiné nádoby, polovinu sádla slijeme. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, pak ji zalijeme 200 ml vody se lžičkou Solamylu, provaříme, podle chuti přisolíme.
  • 4
    Husu nasekáme na porce, rozdělíme na talíře a obložíme pečenými jablky.
  • 5
    Porce podáváme s vařenými bramborami a přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.