Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 557

Ingredience

100 g Cibule
50 g Citrony
30 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
375 g Hovězí maso přední
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 g Kmín celý
100 ml Mléko kefírové
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Okurky nakládané
20 g Paprika mletá sladká
300 g Paprikové lusky čerstvé
1 g Pepř černý mletý
150 g Protlak rajčatový
200 g Rajčata
25 g Sůl
100 g Tuk
40 g Vejce slepičí
375 g Vepřová plec
1200 ml Voda pitná
200 g Zakysaná smetana
150 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
8% Sacharidy 29 g
35% Tuky 26 g
61% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Dalmátské čufty postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme a na hrubo umeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Osolíme, přidáme prosátou hladkou mouku, vejce, pepř, kmín a dobře promícháme. Směs rozdělíme na 20 dílů.

2

Z jednotlivých dílů tvarujeme krátké, silnější šišky - čufty. Po obou stranách je rychleji opečeme na horkém tuku a vyjmeme.

3

Do tuku od opékání přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přisypeme prosátou mouku, osmahneme, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak. Zásmažku s paprikou a protlakem zalijeme vodou, rozšleháme, uvedeme do varu a za občasného promíchání vaříme zvolna nejméně 1/2 hodiny.

4

Potom do omáčky přidáme omytý a na plátky nakrájený citron a divoké koření.

5

Ke konci varu přilijeme kyselou smetanu rozšlehanou s mlékem, přisladíme, přisolíme a po krátkém povaření procedíme přes hustý cedník na opečené čufty.

6

Nakonec do omáčky přidáme na tuku podušenou a na malé kousky nakrájenou dužinu z rajčat, na nudličky nakrájené okurky, omyté a očištěné paprikové lusky a hrášek. Vše spolu s čufty krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept