Recept

Pstruh po mlynářsku pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55710

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
40 g Mouka bezlepková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,4 dl Olej slunečnicový
2 ks Pstruh
0,5 kávová lžička Sůl
Ochucené máslo
1 kávová lžička Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Kerblík
30 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 985 kcal
Kilojoule 4 121kJ
5% Sacharidy 19 g
69% Tuky 52 g
23% Sodík 458 mg
188% Bílkoviny 106 g

Pstruh po mlynářsku pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme. Po stranách pstruhy nařízneme (1-2 řezy každé strany). Pstruhy posypeme solí, bezlepkovým dochucovacím kořením a pokapeme je citrónovou šťávou. Poté pstruhy necháme odležet asi 30 minut. Před smažením je obalíme v bezlepkové mouce. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a pstruhy z každé strany osmažíme dozlatova. Vyjmeme je z tuku a dáme do vyhřáté mísy.

2

Omytý kerblík drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme máslo, do kterého přimícháme citrónovou šťávu a kerblík. Ochuceným máslem potřeme pstruhy a podáváme.

Poznámka

Místo kerblíku můžeme použít petrželovou nať nebo pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept