Recept

Kapr na maďarský způsob pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55716

Ingredience

600 g Brambory
2 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
2 kávová lžička Hořčice bezlepková
80 g Kapie
600 g Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín drcený
80 g Mrkev kořen
90 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Salám měkký bezlepkový
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 925 kcal
Kilojoule 3 870kJ
9% Sacharidy 33 g
170% Tuky 128 g
38% Sodík 768 mg
87% Bílkoviny 49 g

Kapr na maďarský způsob pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Odkrojíme mu hlavu, ploutve s ocasem a kapra naporcujeme. Oloupeme a omyjeme mrkev a brambory. Červenou papriku (kapii) rozkrojíme a podélně nakrájíme na proužky. Mrkev nakrájíme na tenké hranolky. Bezlepkový měkký salám též nakrájíme na hranolky. Pomocí špikovací jehly porce kapra protkneme salámem, mrkví a paprikou. Kapra osolíme, posypeme bezlepkovým dochucovacím kořením a posypeme drceným kmínem z každé strany.

2

Pekáč vytřeme olejem, vyložíme ho brambory, které jsme pokrájeli na plátky. Na brambory položíme porce kapra kůží navrch.

3

V misce si rozmícháme smetanu, bezlepkovou hořčici a rozpuštěným máslem

4

Směsí zalijeme kapra a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatohněda při 190°C-200°C přibližně 35-40 minut. Po dobu pečení poléváme vzniklou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept